Pinnoitteiden poistot hiekkapuhalluksella sekä muilla puhalteilla, kuten soodalla, pähkinänkuorella, kuivajäällä tai lasikuulilla.
Kirjoita alaotsikko tähän

Tehokas ja monipuolinen kalusto erillaisiin suihkupuhdistustöihin.

Teemme Metalli, betoni, ja puupintojen puhdistukset sekä esikäsittelyt Varsinais-Suomen ja koko Etelä-Suomen alueella


Kun kappale pinnoitetaan esim. märkämaalilla tai pulverimaalilla tai jollakin muulla pinnoitteella, vaikuttaa pinnan puhtaus suuresti pinnoitteen laatuun, kestävyyteen ja käyttöikään. Ennen pinnoitusta pinnan tulee olla puhdas vieraista aineista, kuten esim suolat ja erilaiset rasvat. Metallisilla pinnoitteilla metallin oksidit tulee poistaa ennen pinnoitusta. Toinen pinnoitteen laatuun vaikuttava tekijä on pinnan karheus. Vaatimukset pinnan karheudelle vaihtelevat pinnoitteen mukaan. Maalauksessa tarvitaan erilainen pinnan karheus kuin esim. kumi- tai polyuretaanipinnoituksissa. 

Pinnan puhdistuksessa voi olla vaatimuksena, että pintaa ei saa karhentaa puhdistuksen yhteydessä ollenkaan tai että pintaan halutaan yhtenäinen pinta. Tällöin voidaan käyttää korkeapainepesua tai hellävaraisia puhallus rakeita.

Hellävaraisessa puhdistuksessa rakeena voidaan käyttää orgaanisten rakeiden lisäksi myös hiilidioksidijäätä. Hiilidioksidijää on - 78 C:een jäähdytettyä hiilidioksidia. Kiinteässä olomuodossa olevista hiilidioksidipelleteistä käytetään myös nimitystä kuivajää . Co2 puhallus soveltuu hyvin erilaisten muottien, esim. sähkölaitteiden, kumimuottien ja ruiskuvalumuottien yms. puhdistukseen ilman vettä tai sekundaarijätettä.


Meillä on käytössä useita erillaisia puhallusaineita joilla voidaan käsitellä kaikenlaiset materiaalit pinnoitusta varten.

Pääsääntöisesti tarjoamme hiekkapuhalluspalvelua koska hiekkaa on helposti saatavilla ja sen käyttö on kustannustehokasta. 

Meillä on myös auto jolla voidaan kuljettaa puhallushiekkaa työmaalle ja lopuksi käytetty hiekkapuhallushiekka voidaan imuroida takaisin autoon vaikeistakin paikoista niin että ympäristö jää täysin puhtaaksi.


Alta löydät linkkejä joissa kerrotaan lisää suihkupuhdistusmenetelmistä

Kysy lisää tai pyydä tarjous!

Puh. 0449870142 Pesupuhallus@PESPU.fi