Talon pesu hellävaraisilla menetelmillä | pespu.fi

Ulkoseinien puhdistuksessa tärkeintä on että työt tehdään ammattitaitoisesti ja mahdollisimman hellävaraisesti.

 koska varsinkin vanhemmissa taloissa saattaa olla ongelmia veden tiiveyden kanssa ja vanhat maalit voivat irrota.

Talon ulkoseinien kevytpesu tehdään talon pesuun kehitetyllä pesuainevaahdolla jonka avulla pystymme helposti puhdistamaan pystysuoria pintoja ja räystäitä.

Ulkoseinien homepesu soveltuu omakotitalojen, rivitalojen ja kerrostalojen ulkoseinien puhdistukseen kun seinissä on orgaanista kasvustoa kuten sammalta, levää, jäkälää, hämähäkinseittiä tai vaikka lintujen jätöksiä.

Puhdistamme korkeita seiniä ja rinteissä olevia rakennuksia jatkovarsien ja nostimien avulla.

Homepesukäsittelyn avulla ikkunoiden pesu onnistuu samalla kertaa kun seinät ja räystäät pestään.

Omakotitalon seinien homepesu ja ikkunoiden pesu on järkevintä tehdä samalla kertaa koska se ei vaikuta juurikaan puhdistuksen hintaan.

Puhdistusvaahto sisältää huomattavan vähän vettä eli sillä on turvallinen tehdä puutalon ja hirsimökin seinien pesu.


Ulkomateriaalit kannattaa ensisijaiseti puhdistaa vedellä 

mutta erikoistapauksia varten meiltä löytyy kuivapuhdistusmenetelmiä kuten hiekkapuhallus erittäin hienolla hiekalla tai lasimurskalla.

Lasimurskapuhalluksella ja hiekkapuhalluksella voidaan tehdä maalinpoisto talon seinästä kun alla oleva materiaali on tervettä.

Höyrypuhdistus on painepesun ja paineilmapuhdistuksen välimuoto jonka hyviin ominaisuuksiin kuuluu se että höyrypuhdistuksia voidaan tehdä tehokkaasti myös talvella.

Höyrypesu on hellävarainen pinnoille matalan työpaineen ansiosta mutta suuren höyryntuotton takia menetelmän avulla voidaan tehokkaasti puhdistaa pintoja tai vaikka puhaltaa sammalet katolta alas ilman mekaanista harjausta.

Höyryllä voidaan lämmittää pintoja pesuaineiden vaikutuksen nopeuttamiseksi.

Höyrypuhdistus sitoo hyvin pölyä vaikka siitä tulee vain vähän vettä ( n. 2-6L/min). 

Höyrytysvedestä suuri osa haihtuu ilmaan eli se on toimiva ratkaisu kohteissa joissa on rajoitetusti vettä tai kun halutaan tehdä pölytön puhdistus mahdollisimman pienellä vesimäärällä.

Kuuma höyry myös irrottaa rasvaa ja desinfioi käsitellyt pinnat Höyrypuhdistettuja pintoja ei välttämättä tarvitse käsitellä kasvuston-esto aineella puhdistuksen jälkeen.

Seuraa näitä ohjeita jos haluat tehdä talon ulkoseinien pesun itse.

 1. Tarkasta että ikkunat, tuuletusluukut ja ovet ovat kiinni ennen aloitusta, suojaa tuuletusluukut ja ilmaraot tarvittaessa.
 2. Tarkastele seinien rakennustapaa ja suunnittele puhdistus niin että vettä ei joudu tuuletusrakoon, vintille tai ikkunalautojen alle. (älä painepese räystäslaudotusta tai tippapeltejä). Tarkasta vakuutusyhtiön mielipide!
 3. Suojaa kaikki sähkölaitteet roiskevedeltä oikosulkujen ja hapettumisen varalta. Olisi hyvä katkaista sähköt puhdistustyön ja kuivumisen ajaksi.
 4. Suojaa pihakasvit, hengittävällä mutta vettä hylkivällä suojapeitteellä. suojaukset on poistettava päivän päätteeksi tai pitkien taukojen ajaksi koska kasvit eivät kestä pitkäaikaista peittämistä.
 5. Jos käytät homepesuainetta tai muuta seinänpesuainetta niin tarkista ensin käyttöohjeet ja käyttöturvallisuustiedote mistä selviää aineen kemialliset vaikutukset eri materiaaleihin, Muista hengitysuojain!
 6. Jos pesuaine ei sovi tietyille maalityypeille, sinkitylle pellille tai lakatulle/öljytylle puulle niin muista suojata nämä pinnat huolellisesti suojausteipillä ja muovilla ennen käsittelyä.
 7. Huomioi paikalliset ympäristösäädökset jotka voivat vaikuttaa pesuaineiden käyttöön tai pesuvesien talteenoton tarpeeseen.
 8. Talon puhdistustyössä olisi suositeltavaa olla mukana aputyöntekijä joka avustaa suojauksissa ja puhdistustyössä sekä tarkkailee ettei pesuvesi pääse rakenteiden väärälle puolelle hankalia kohtia puhdistettaessa.
 9. Seinien pesussa tulee huomioida sää koska pesuainetta ei saa levittää liian kuumalle pinnalle. Tuulisella kelillä pesuaine sumuttuu ja voi lentää naapurin tontille. Sateisella, kylmällä ja kostealla kelillä pesuaine toimii hitaasti eikä aine pääse imeytymään materiaaliin.
 10. Seinien pesutekniikka on levittää pesuaine aina alhaalta ylöspäin niin ettei pinnoille tule valumia. Pesuaine ei saa kuivua hetkeksikään koska siitä aiheutuu erittäin hankalasti poistettavia tahroja!
 11. Pesuun voi käyttää painepesurin matalapaine viuhkasuutinta tai seinäpesulautasta leveillä suuttimilla ( ei ikinä turbosuutinta!)
 12. Painepesu tehdään alhaalta ylöspäin (vesisuihku alaviistoon tai enintään 90asteen kulmassa seinään) niin että lika pestään puhtaalle alueelle ja näin vältetään raitojen muodostumista.
 13. Pesun jälkeen tulee odottaa hetki ennen tavaroiden pakkaamista koska lopputuloksen näkee vasta kun pinnat ovat kuivuneet ja tarvittaessa pesua jatketaan.
 14. Pesun jälkeen pinnat voidaan suojata kasvustoja estävällä suoja-aineella ja likaa hylkivällä pinnoitteella.

Jäikö kysyttävää? Soita ja pyydä lisätietoja p. 044 9870 142


Rivitalon tai kerrostalon julkisivupesu

Taloyhtiön julkisivun puhdistus voidaan tehdä matalapainepesulla, höyryllä tai puhaltamalla.

Edullisin tapa on tehdä puhdistus talonpesuaineella ja matalapainehuuhtelulla.

Jos halutaan välttää pesuaiden käyttöä niin silloin työ voidaan tehdä höyrypesulla joka tuhoaa kasvustot ja irroittaa lian hyvin pienellä vesimäärällä.

Jos halutaan välttää kokonaan veden käyttö niin silloin sopiva menetelmä on kuivapuhallus.


Merkkejä siitä että olisi pesun aika:

 • Mustia pisteitä seinissä.
 • Hometäpliä maalipinnassa.
 • Valkoinen väri muuttunut harmaaksi.
 • Punainen väri muuttunut ruskeaksi.
 • Tummia tai ruskeita valumajälkiä seinissä.
 • Vanhoista tippapelleistä tai ränneistä on jäänyt ruosteisia valumajälkiä.
 • Tiiliseinässä kasvustoa.
 • Tiiliseinässä hämähäkinseittiä.
 • Seinä mustunut tiepölyn takia.
 • Pihalaattojen alkuperäinen väri on hävinnyt.
 • Otsalaudat tai räystäslaudat ovat tummuneet.
 • Sadevesikourut ja rännit ovat likaiset.

Nämä kaikki ikävät ulkonäköseikat ovat helposti puhdistettavissa kun käytössä on oikeat pesuaineet, työvälineet ja työmenetelmät.

Kysy lisää tai tilaan talopesupalvelu

p. 044 9870 142Seinien puhdistus onnistuu kuivajääpuhdistuksella mutta meidän menetelmämme on nopeampi, hellävaraisempi ja pitkävaikutteinen.

Pystymme tekemään kaikki seinien pesut nopeasti ja tehokkaasti ilman että asiakkaan tarvitsee pelätä painepesun aiheuttamia kosteusvaurioita taikka puhallusmenetelmissä aiheutuvaa pölyn muodostusta, puupintojen vaurioitumista, meluhaittoja tai valtavaa hintalappua.

Näitä seiniämateriaaleja VOI puhdistaa vedellä.
-Tiiliseinät, betoniseinät, rappaukset ja laattaseinät.
-Puuseinät, lautaseinät, hirsiseinät ja vaneripinnat.
-Metalliseinät, elementtiseinät, aaltopellit ja alumiiseinät.
-Muoviseinät, vinyyliseinät ja pressut.

Näitä seinätyyppejä EI VOI puhdistaa korkeapainevedellä!
-Hirsiseinien pesua ei suositella tehtäväksi yli 10 bar paineella!
-Veden pääsemistä tuuletusrakoon on vältettävä jos tuulensuojalevyt ei kestä kosteutta.
-Seinät ilman tuuletusrakoa kannattaa suosiolla puhdistaa kuivamenetelmillä!
-Seinät joiden maalipinta irtoilee, ei tule kuntoon puhdistamalla vaan kannattaa heti tehdä maalinpoisto kuumavesipainepesulla tai hiekkapuhalluksella (kohteesta riippuen)
-Huopa- ja rouhepinnat tulee puhdistaa ainoastaa sammaleenpoistoaineella ja matalapainepesulla koska painepesu, puhallus ja harjaus irrottaa helposti materiaalia suojaavaa rouhetta huovan pinnasta.


Suosittelemme korkeapaine- ja puhallusmenetelmiä silloin kun täytyy poistaa maalikerroksia ja paksuja pinnoitteita.

Ulkoseinien pesu tulee tehdä talon pesuun sopivilla pesuvälineillä ja seinänpesuaineella.
Tavallaista painepesuria ei suositella herkkien pintojen puhdistukseen!
Soita ja pyydä arvio!  p. 044 9870 142

Talon ulkopuhdistus sisältää: ulkoseinien pesun, ikkunoiden pesun ja sokkelin pesun.

Talon pesun yhteydessä voidaan tehdä myös:

 • Rännien pesu ulkopuolelta.
 • Räystäslaudoituksen puhdistus
 • Betonisten ja puisten ulkoportaiden pesu
 • Kellarin lattian ja seinien vesipesu
 • Seinien suojakäsittely likaa hylkivällä aineella
 • Aidan ja portin pesu
 • Roskakatoksen pesu
 • Autotallin tai autokatoksen pesu
 • Piha-alueen pesu. ( pihalaattojen ja kivetyksen pesu)
 • Parvekkeen pesu ja parvekelasien pesu.
 • Katon suojakäsittely 1€/m2 + 1€/km + 1€/L

Puhdistamme mineriittiseiniä, lautaseiniä, tiiliseiniä, betoniseiniä ja hirsiseiniä.

Puhdistuksemme poistaa tummumat ja palauttaa talon alkuperäisen värin.

Seinäpintojen huolellisen puhdistuksen jälkeen pinnat voidaan suojakäsitellä, sävyttää tai maalata niin että puhdistustarve huomattavasti vähenee.

Meillä on kokemusta myös maalaamattomien puupintojen puhdistuksesta ja valkaisusta.

Teemme hirsimökin seinien pesun matalapaine tekniikalla.


Kivipintojen ja betonipintojen puhdistukset

Betoniseinät ja rapattut pinnat likaantuvat helposti huokoisen rakenteen takia.


Betonipinnat ovat siitä poikkeavia että ne imevät kosteutta ja ovat myös paikoitellen melko hauraita eli betonipintojen puhdistuksessa ei sovi käyttää korkeaa painetta.

Betonipintojen maali, laasti-, kalkki- ja sementtitahrat ovat monesti hyvin hankalia poistaa ilman ammattilaisten pesuaineita tai hiekkapuhallusta.

Betoniseinän pesuun tarkoitettujen happamien pesuaineiden käytössä tulee huomioida että huokoinen pinta imee helposti pesuaineen sisäänsä ja silloin hapan pesuaine voi jäädä betonin sisään syövyttämään ellei pintoja huolellisesti pestä ja jälkikäsitellä emäksisellä neutralointiaineella.

Betonipinnat kannattaakin lopuksi suojakäsitellä kahdella eri käsittelyaineella jotta rakenteissa ei tapahdu ruostumista, pintoihin ei kasva sammal eikä lika tartu.


Rapatun seinän pesu voidaan tehdä esimerkiksi vaahtopesumenetelmällä joka ei vaurioita rappaukselle ominaista pintakuviota.


Autotallin tai varaston likaantuneen betonilaatan pesu tehdään lattioiden painepesulaitteella ja tehokkailla pesuaineilla.

Lattiapesuri ja betonipintojen pesuaine poistaa öljytahroja, rasvatahroja, renkaan jälkiä ja sammalia ym. orgaanista likaa.


Myös talon betoniportaista ja reunapenkereistä tulee pesemällä lähes uuden veroiset.

Vihertyneen reunapenkereen pesu viimeistelee pihan ilmeen.


Onko seinillä ruostevalumia tai kalkkitahroja? 

Me pystymme korjaamaan talon ulkonäön ilman että koko talo täytyy maalata!

Ukovuoren huoltopesu on hyvä tapa pidentää talon maalausväliä


Jos haluat lisätietoja niin täytä alla oleva lomake tai lähetä tarjouspyyntö s-postissa: Pesupuhallus@pespu.fi

Pienen omakotitalon pesu hinta Turun seudulla: alk. 499€/OKT