Kattopesut ja suojakäsittelyt Turun seudulla | pespu.fi

Puhdistamme vesikattoja vankalla ammatitaidolla.

Palveluihimme kuuluu kattojen puhdistukset painepesulla, hiekkapuhalluksella ja puhdistusaineilla.
Katon puhdistustyöhön kuuluu myös tarvittavat katon huoltotyöt eli sadevesikourujen puhdistus, läpivientien tiivistys, kattotiilien vaihto, peltikattoruuvien vaihto sekä harja- ja reunapeltien vaihto. 

Painepesu on hyvä menetelmä katon puhdistukseen mutta sen kanssa on käytettävä erityistä varovaisuutta koska jos vesisuihku kohdistetaan väärin niin silloin vesi voi mennä rakenteista läpi ja sen seurauksena voi rakenteet tuhoutua ja eristeet kastua.


Katso miten helposti painepesuri leikkaa vaneria, Mieti mitä käy kun painevesi osuu kattotuoliin, aluskatteeseen tai omaan jalkaan?

Koulutetulla henkilökunnalla on asianmukaiset suojavarusteet ja pitkä kokemus painepesurin kanssa työskentelystä vesikattojen puhdistusten parissa.

Korkeapainepesuun ja kuumavesipesuun liittyy useita vakavia työturvallisuusriskejä ja sen takia pyrimme hoitamaan puhdistustyöt viileän veden, matalapainepesun ja puhdistusaineiden avulla, työn laadusta tinkimättä.

Työmenetelmien valinta

Korkeapainepesurilla pystytään poistamaan maalikerroksia, pinnoitteita, ja rappauksia ilman vahvojen kemikaalien käyttöä.

Maalinpoistotöihin suosittelemme ensisijaisesti yli 400 bar painepesua tai hiekkapuhallusta mutta tilanteen vaatiessa voidaan joutua käyttämään tehokkaita maalinpoistoaineita joiden kanssa työskentely on erittäin vaarallista.

Sammalen poisto tiilikatolta onnistuu nopeiten tehokkaalla matalapainepesurilla tai ammattikäyttöön kehitetyllä sammalen poisto-aineella. Sammalenpoistoaineen levityksen jälkeen kasvustot irtoavat itsestään ja tippuvat sateiden mukana katolta, se on myös kaikkein edullisin (alk 0,98€/m2) tapa puhdistaa sammaloitunut katto .

Sammalen ja lian poisto on nopeaa kun työ tehdään oikealla tekniikalla! yksi pesumies voi puhdistaa yli tuhat neliötä kattoa päivässä.  

Teemme myös kattojen puhdistuksia pesuvaahdolla joka sisältää erittäin pienen määrän vettä mutta runsaasti vaikuttavia ainesosia jotka poistavat lian, jäkälät ja sammalet hetkessä katolta ilman vesivahinkojen riskiä.

Meillä on kokemusta myös huopakattojen pesuista joissa on käytettävä erittäin hellävaraisia menetelmiä jotta huovan pintaa suojaava rouhe ei irtoa ja näin aiheuta huovan ennenaikaista hajoamista.

Teemme tiilikattojen, peltikattojen, huopakattojen ja varttikattojen puhdistuksia.


Tiilikattojen pesut uusille ja vanhoille rakennuksille. 

Tiilikaton pesun jälkeen vaihdamme haljenneet kattotiilet, tyhjennämme sadevesikourut ja lopuksi siivoamme maahan tippuneet sammaleet.

Asiakas voi halutessaan tehdä lisätyöt itse

 Tiilikaton puhdistuksessa kannattaa käyttää luotettavaa ja erikoistunutta katonpesuyritystä joka osaa puhdistaa katon oikeilla menetelmillä jotka eivät aiheuta vaaraa rakennukselle.

Peltikaton pesu kannattaa tehdä ensisijaisesti Kevytpesumenetelmällä ja matalapainehuuhtelulla koska peltikaton pesutyössä suurin riski on pellin taipuminen, maalipinnan naarmuuntuminen ja maalipinnan vaurioituminen väärien puhdistusmenetelmien takia. Pelkkä vesipesu ei myöskään palauta maalipinnan alkuperäistä kiiltoa.

Teemme peltikattojen suoja-aine käsittelyjä jotka estävät katon likaantumista.

Onko peltikaton maalipinta himmentynyt, näkyykö hilseilyä tai ruosteläikkiä? 

Silloin on aika harkita katon kunnostusta

Peltikaton puhdistutekniikka valitaan katon maalipinnan, saumojen kunnon, talon sijainnin ja aikataulujen mukaan.

Yleensä peltikatto kannattaa puhdistaa maalauskuntoon 400bar painepesuria ja maalauspesuainetta käyttämällä.

Ruosteinen katto kannattaa hiekkapuhaltaa koska hiekkapuhallus on metallipintojen virallinen puhdistusmenetelmä jonka avulla peltipinta saadaan täysin puhtaaksi ja riittävän karheaksi.

Hiekkapuhalluksella ja muilla suihkupuhdistusmenetelmillä on se etu että koska pintoja ei tarvitse altistaa kosteudelle niin pinnat voidaan maalata heti puhdistuksen jälkeen.

Katon huuhtelu tai moottoriharjaus

Katon puhdistus ilman painepesuria on turvallinen vaihtoehto 

Kun katto on erittäin likainen esimerkiksi linnun jätöksien, tippuneiden oksien, puiden lehtien tai paksun sammalkerroksen takia niin monesti riittävä puhdistusmenetelmä on tehdä pelkkä karkeapuhdistus eli katolta nopeasti "ammutaan" alas kaikki sinne kuulumaton.

Katon pesuainekäsittely

On tehokas, pitkävaikutteinen ja turvallinen tapa puhdistaa vanhempia tiili, pelti, huopa ja mineriittikattoja.

Kevytpesu ja pesuainekäsittely ei vaadi katolle menemistä eli työ on 100% turvallinen katolle ja työntekijälle.
 
Ei naarmuja, haljenneita tiiliä, pinnoitteen irtoamista, eikä putoamisriskiä! 
Katon kevytpesu tai biocomb puhdistus antaa pitkävaikutteisen suojan joka on myös edullisempi toteuttaa kuin perinteiset puhdistusmenetelmät (Alk. 0,96€/m2).

Soita ja tilaa vesikaton puhdistus numerosta 044-9870142

Tarjoamme maksuttomat kartoituskäynnit Turun talousalueella.

 

Rännien puhdistukset ja sulanapitokaapelien asennukset.

Katon BioComb puhdistus irroittaa sammalet itsestään mutta jonkun on silti poistettava sammalet ränneistä ettei ränneistä yli valuva vesi sotke seiniä ja pihoja. 
Toimimattomista ränneistä vesi voi pahimmassa tapauksessa päästä kattorakenteiden sisään ja aiheuttaa eristeiden kastumisen.
Paras aika sadevesikourujen puhdistukselle on alkutalvella kun lehdet ovat tippuneet puista mutta rännit eivät ole vielä jäätyneet.

Jos haluat varmistaa ettei sadevesikourut pääse jäätymään talvella niin suosittelemme lämmityskaapelien asennusta.

Rännien ja katon jäätyminen tai sulaminen epätasaisesti kertoo myös siitä että yläpohjassa voi olla lämpövuotoja jotka aiheuttavat jääpuikkojen muodostumista. Jos katon ja rännien jäätymis- sekä sulamis ongelmat ovat jokatalvinen murhe niin silloin kannattaa harkita yläpohjan lämpökuvausta.

Rännit on hankala tyhjentää kun sammal on jäätynyt kouruun kiinni!
Rännit on hankala tyhjentää kun sammal on jäätynyt kouruun kiinni!

Katon pesu hinta alk. 0.98€/m2 tai 98€/h +jätemaksu ja tarvikkeet+alv24%