Kattopesut Etelä-Suomessa
Kirjoita alaotsikko tähän

Puhdistamme vesikattoja vankalla ammatitaidolla.

Palveluihimme kuuluu kattojen puhdistukset painepesulla, hiekkapuhalluksella ja puhdistusaineilla.

Painepesu on hyvä menetelmä katon puhdistukseen mutta sen kanssa on käytettävä erityistä varovaisuutta koska jos vesisuihku kohdistetaan väärin niin se voi mennä rakenteista läpi ja kastella rakenteita ja eristeitä.

Korkeapainepesutöihin liittyy myös useita työturvallisuusriskejä ja sen takia pyrimme hoitamaan puhdistustyöt matalapainepesun ja mietojen puhdistusaineiden avulla.

Korkeapainepesurilla pystytään poistamaan maalikerroksia, pinnoitteita, ja rappauksia ilman vahvojen kemikaalien käyttöä.

Maalinpoistotöihin suosittelemme ensisijaisesti yli 400 bar painepesua tai hiekkapuhallusta mutta tilanteen vaatiessa voidaan joutua käyttämään tehokkaita maalinpoistoaineita joiden kanssa työskentely on erittäin vaarallista.

Sammalen poisto tiilikatolta onnistuu nopeiten tehokkaalla matalapainepesurilla tai ammattikäyttöön kehitetyllä sammalen poisto-aineella. Sammalenpoistoaineen levityksen jälkeen kasvustot irtoavat itsestään ja tippuvat sateiden mukana katolta, se on myös kaikkein edullisin (alk 0,98€/m2) tapa puhdistaa sammaloitunut katto .

Teemme myös kattojen puhdistuksia pesuvaahdolla joka sisältää erittäin pienen määrän vettä mutta runsaasti vaikuttavia ainesosia jotka poistavat lian, jäkälät ja sammalet hetkessä katoltasi ilman vesivahinkojen riskiä.

Meillä on kokemusta myös huopakattojen pesuista joissa on käytettävä erittäin hellävaraisia menetelmiä jotta huovan pintaa suojaava rouhe ei irtoa ja näin aiheuta huovan ennenaikaista hajoamista.

Teemme vuosittain kymmeniä tiilikattojen pesuja.

Tiilikaton pesun jälkeen vaihdamme haljenneet kattotiilet, tyhjennämme sadevesikourut ja lopuksi siivoamme maahan tippuneet sammaleet.

Asiakas voi halutessaan tehdä lisätyöt itse

 Tiilikaton puhdistuksessa kannattaa käyttää luotettavaa ja erikoistunutta katonpesuyritystä joka osaa puhdistaa katon oikealla menetelmällä joka ei aiheuta vaaraa rakennukselle.

Peltikaton pesu kannattaa tehdä ensisijaisesti vaahtopesumenetelmällä ja matalapainehuuhtelulla koska peltikaton pesutyössä suurin riski on maalipinnan naarmuuntuminen ja maalipinnan vaurioituminen väärien puhdistusmenetelmien takia. Pelkkä vesipesu ei myöskään palauta maalipinnan alkuperäistä kiiltoa.

Teemme peltikattojen suoja-aine käsittelyjä jotka estävät katon likaantumista.

Onko peltikatto siinä kunnossa että maali hilseilee tai väri on haalistunut? 

Silloin on aika harkita katon maalausta. 

Peltikaton maalausta varten pohjatyömenetelmään vaikuttaa katon ruosteisuus, saumojen kunto, talon sijainti ja aikataulut. 

Yleensä peltikatto kannattaa puhdistaa maalauskuntoon 400bar painepesuria ja maalauspesuainetta käyttämällä.

Ruosteinen katto kannattaa hiekkapuhaltaa koska hiekkapuhallus on metallipintojen virallinen puhdistusmenetelmä jonka avulla peltipinta saadaan täysin puhtaaksi ja riittävän karheaksi.

Hiekkapuhalluksella ja muilla suihkupuhdistusmenetelmillä on se etu että koska pintoja ei tarvitse altistaa kosteudelle niin pinnat voidaan maalata heti puhdistuksen jälkeen.

Katon huuhtelu tai moottoriharjaus

Kun katto on erittäin likainen esimerkiksi linnun jätöksien, tippuneiden oksien, puiden lehtien tai paksun sammalkerroksen takia niin monesti riittävä puhdistusmenetelmä on tehdä pelkkä karkeapuhdistus eli katolta nopeasti "ammutaan" alas kaikki sinne kuulumaton.

Karkeapuhdistuksen lopuksi voidaan sumuttaa katolle puhdistusaine.