Peltikaton pesu Turun seudulla| pespu.fi

Pesupuhallus PESPU.fi on erikoistunut peltikattojen puhdistuksiin ja maalinpoistoihin.

Teemme peltikattojen puhdistukset ja huollot Turun seudulla. Kun haluat että puhdistus tehdään ammattitaidolla niin on syytä kääntyä erikoistuneen katonpuhdistusyrityksen puoleen.

Omakotitalon peltikaton huolellinen maalinpoisto onnistuu helposti yhdessä päivässä tehokkaalla painepesurilla tai hiekkapuhaltimella.

Keräämme aina työn jälkeen maalisilpun ränneistä sekä ympäristöstä ja hävitämme jätteet asianmukaisesti.

Käyttämämme menetelmät ovat metallipinnoille turvallisia ja huomioimme myös muut mahdolliset riskikohdat katolla.

Pesun yhteydessä teemme tarvittavat kasvillisuuden, omaisuuden ja rakennuksen suojaukset.

Katon pesutyöhön kuuluu saumojen tarkastus, aluskatteen tarkastus, ruuvien kunnon tarkastus.

Usein peltikatoille täytyy tehdä huonokuntoisten naulojen vaihto sekä läpivientien ja saumojen tiivistys katon pesun yhteydessä.

Teemme peltikattojen puhdistuksia turvallisella kevytpesumenetelmällä joka ei vaadi korkeapainevettä, mekaanista puhdistusta tai välttämättä edes katolle menemistä.

Katon pesun jälkeen voidaan tehdä suoja-aine käsittely joka hidastaa peltikaton likaantumista.

Kevytpesumenetelmää edullisempi tapa on puhdistaa peltikatto kasvuston-esto käsittelyllä joka tuhoaa katolla olevat kasvustot ja ne tulevat sateen mukana alas. Jälkityönä tarvitset vain rännien tyhjennyksen ennen seuraavaa talvea.

Peltikattojen puhdistukset ja maalinpoistot Turun seudulla

Soita ja tilaa peltikaton puhdistus numerosta 044-9870142 

Tarjoamme maksuttomat kartoituskäynnit Turun talousalueella.

Peltikaton puhdistus maalauskuntoon

Peltikattojen ja muiden metallipintojen puhdistukseen sopiva menetelmä on hiekkapuhallus tai korkeapainepesu tehokkaalla painepesurilla joka pystyy poistamaan 90% vanhasta maalista.

Peltikaton maalinpoistossa ehdottomasti paras menetelmä on hiekkapuhallus sen takia että hiekkapuhallus pystyy poistamaan 100% vanhasta pinnoitteesta, ilman vettä.

Peltikaton puhdistus voidaan tehdä myös laserpuhdistuksella tai kuivajääpuhalluksella mutta näillä menetelmillä ei toistaiseksi ole SFS-ISO standardia metallimaalauksien esikäsittelyyn, eikä näiden menetelmien käyttäminen ole toistaiseksi kustannustehokasta.

Peltikaton puhdistuksen yhteydessä tulee ottaa harjapellit irti jotta katto saadaan puhdistettua ja maalattua ylös asti. Jos harjapellit ovat huonossa kunnossa niin ne on yleensä yhtä helppo vaihtaa kuin maalata.

Korkeapainepesurilla on myös mahdoton puhdistaa saumapeltikaton saumoja riittävän hyvin.

Saumojen pesussa hankaliin kohtiin päätyy vettä mikä kuivuu tiiviistä saumoista hitaasti ja herkästi pilaa saumojen maalauksen jos saumoihin on jäänyt kosteutta.

Korkeapainepesurin tuottama vesisuihku on niin vahva että se leikkaa vaivattomasti puuta. Mieti mitä käy kun korkeapainepesurin suihku pääsee vahingossa katosta läpi ja osuu rakenteisiin?

Hiekkapuhallus poistaa maalit, ruosteet ja myös karhentaa peltikaton metallipinnan niin että pohjamaali saadaan tarttumaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Ammattitaitoinen hiekkapuhaltaja pystyy puhaltamaan peltikaton sillä tavalla että sinkitys jää peltikaton pintaan mutta toisaalta maalin tartunta metalliin on parempi kun sinkitys poistetaan, eikä oikein tehty maalaus tarvitse sinkitystä koska maali on se mikä suojaa peltiä ruostumiselta.

Peltikaton huolto

Peltikattojen puhdistusten lisäksi teemme Turun seudulla peltikattojen huoltotyöt kuten naulojen vaihdot, saumojen korjaukset, läpivientien tiivistykset sekä sadevesijärjestelmien huollot.


Ruosteiset harjapellit, reunalistat ja rännit on monesti järkevämpää vaihtaa uusiin kuin maalata.

Varsinkin jos helposti vaihdettavien listojen alkuperäistä maalia ei tiedetä ja ruuvit alkaa myös olemaan vaihdon tarpeessa, niin silloin varmin tapa on tilata uudet pellitykset.

Kuten aikaisemmin sivulla mainittiin että jos peltikaton ruuvit on ruosteiset ja tiiviste hapertunut niin silloin kannattaa vaihtaa uudet ruuvit koska ruuvin rei'istä tihkuttaa tihkuttaa vettä eristeisiin jos tiivisteet on huonossa kunnossa tai jos ruuvit ovat löystyneet.