Peltikaton puhdistus Turun seudulla | PESPU.fi

Peltikattojen painepesut, hiekkapuhallukset ja suojakäsittelyt

Pesupuhallus PESPU.fi tekee  peltikattojen puhdistuksia ja maalinpoistoja yksityisille, taloyhtiöille ja yrityksille.

Teemme peltikattojen puhdistukset ja huollot Turun seudulla. 

Kun haluat että puhdistus tehdään ammattitaidolla niin on syytä kääntyä erikoistuneen puhdistusyrityksen puoleen.

Omakotitalon peltikaton huolellinen maalinpoisto onnistuu helposti yhdessä päivässä tehokkaalla kuumavesi- painepesurilla tai hiekkapuhaltimella.

Keräämme aina työn jälkeen maalisilpun ja hävitämme jätteet asianmukaisesti.

Pystymme tarvittaessa imemään pesuvedet säiliöön.

Joidenkin kattojen hilseilevät maalit saadaan helposti irroitettua maalinpoistoaineella ja kuumapesurilla.

Käyttämämme menetelmät ovat metallipinnoille turvallisia ja huomioimme myös muut mahdolliset riskikohdat katolla.

Katon pesun yhteydessä teemme tarvittavat ympäristön suojaukset.

Katon pesutyöhön kuuluu saumojen tarkastus, aluskatteen tarkastus, ruuvien kunnon tarkastus.

Usein peltikatoille täytyy tehdä huonokuntoisten naulojen vaihto sekä läpivientien ja saumojen tiivistys katon pesun yhteydessä.


Teemme peltikattojen puhdistuksia turvallisella kevytpesumenetelmällä joka ei vaadi korkeapainevettä, mekaanista puhdistusta tai välttämättä edes katolle menemistä.

Kevytpesumenetelmässä poistetaan irtoroskat esimerkiksi harjaamalla ja sen jälkeen katolle levitetään tehokas peltikaton pesuaine joka tekee suurimman osan puhdistustyöstä.

Peltikaton pesuaineen vaikutusajan jälkeen katto huuhdellaan runsaalla lämpimällä vedellä.

Tarvittaessa pesuvedet ohjataan kauemmas talosta tai vedet imetään suoraan säiliöön.

 Ruostekohdat voidaan käsitellä ruosteen-estoaineella.

Katon pesun jälkeen voidaan tehdä peltikaton suoja-aine käsittely joka tekee peltikatolle vettä ja likaa hylkivän pinnan.


Kevytpesumenetelmää edullisempi tapa on tehdä pelkkä kemiallinen kattopesu.

Sammalenpoistoaine tuhoaa ja irroitaa sammalet niin että sammalet tippuu ajan kanssa katolta tuulen ja sateen vaikutuksesta.

Tarvitset vain rännien tyhjennyksen käsittelyn jälkeen!

Soita ja tilaa peltikaton puhdistus numerosta 044-9870142 

Tarjoamme maksuttomat kartoituskäynnit Turun talousalueella.

Peltikaton puhdistus maalauskuntoon

Peltikattojen ja muiden metallipintojen puhdistukseen sopiva menetelmä on hiekkapuhallus tai korkeapainepesu tehokkaalla painepesurilla joka pystyy poistamaan 90% vanhasta maalista.

Peltikaton maalinpoistossa ehdottomasti paras menetelmä on hiekkapuhallus sen takia että hiekkapuhallus pystyy poistamaan 100% vanhasta pinnoitteesta, ilman vettä.

Peltikaton puhdistus voidaan tehdä myös laserpuhdistuksella tai kuivajääpuhalluksella mutta näillä menetelmillä ei toistaiseksi ole SFS-ISO standardia metallimaalauksien esikäsittelyyn, eikä näiden menetelmien käyttäminen ole toistaiseksi kustannustehokasta.

Peltikaton puhdistuksen yhteydessä tulee ottaa harjapellit irti jotta katto saadaan puhdistettua ja maalattua ylös asti. Jos harjapellit ovat huonossa kunnossa niin ne on yleensä yhtä helppo vaihtaa kuin maalata.

Korkeapainepesurilla on myös mahdoton puhdistaa saumapeltikaton saumoja riittävän hyvin.

Saumojen pesussa hankaliin kohtiin päätyy vettä mikä kuivuu tiiviistä saumoista hitaasti ja herkästi pilaa saumojen maalauksen jos saumoihin on jäänyt kosteutta.

Korkeapainepesurin tuottama vesisuihku on niin vahva että se leikkaa vaivattomasti puuta. Mieti mitä käy kun korkeapainepesurin suihku pääsee vahingossa katosta läpi ja osuu rakenteisiin?

Hiekkapuhallus poistaa maalit, ruosteet ja myös karhentaa peltikaton metallipinnan niin että pohjamaali saadaan tarttumaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Ammattitaitoinen hiekkapuhaltaja pystyy puhaltamaan tehdaspinnoitetun peltikaton sillä tavalla että sinkityksestä suurin osa jää peltikaton pintaan mutta toisaalta maalin tartunta metalliin on parempi kun sinkitys poistetaan, eikä oikein tehty maalaus tarvitse sinkitystä koska maali on se mikä suojaa peltiä ruostumiselta.

Peltikattojen puhdistusten lisäksi teemme Turun seudulla peltikattojen huoltotyöt kuten naulojen vaihdot, saumojen korjaukset, läpivientien tiivistykset sekä sadevesijärjestelmien huollot.


Ruosteiset harjapellit, reunalistat ja rännit on monesti järkevämpää vaihtaa uusiin kuin maalata.

Varsinkin jos helposti vaihdettavien listojen alkuperäistä maalia ei tiedetä ja ruuvit alkaa myös olemaan vaihdon tarpeessa, niin silloin varmin tapa on tilata uudet pellitykset.

Kuten aikaisemmin sivulla mainittiin että jos peltikaton ruuvit on ruosteiset ja tiiviste hapertunut niin silloin kannattaa vaihtaa uudet ruuvit koska ruuvin rei'istä tihkuttaa tihkuttaa vettä eristeisiin jos tiivisteet on huonossa kunnossa tai jos ruuvit ovat löystyneet.


Peltikaton huoltopesu Turun seudulla alk. 495€ sis.alv24%